JoomlaLock.com All4Share.net

Kérjük, írja be a felhasználói fiókjához tartozó e-mail-címet. Felhasználónevét meg fogjuk küldeni az e-mail-címére, amennyiben megtaláljuk az adatbázisunkban.

Együtt főztünk

Lakatos Dániel - 14 évesen kezdett el érdekelni a főzés, és azóta az egyszerű hobbi számomra szenvedéllyé nőtte ki magát. Az elmúlt időszakban volt szerencsém betekinteni Budapest ranglistavezető étteremi kulisszái mögé, amelyek nagy hatással voltak „gasztronómiai utazásomra..” A látottak miatt is ragadt rám a fine-dining stílusirányzat, amit a mai napig a legnagyobb kedvel csinálok. Emiatt is hoztam létre saját, Young Gastronomy nevű oldalamat(Facebook, Instagram), ahova az általam elkészített ételekről töltök fel képeket. Amióta Tanács Attilánál tanulok, elhatároztam, hogy a gasztronómiával komolyabban szeretnék foglalkozni mind most, mind a jövőben, és Attila a lehető legjobb irányba visz engem afelé, hogy a szenvedélyem előtt kinyíljon a világ. 

Agócs Ivett vagyok, szakács és testépítő. Célom, hogy megmutassam nektek a sportolás mellett mennyire fontos az egészséges étkezés. A napi tápanyagbevitelt a testépítésben ütemezett felkészüléshez és az évszakokhoz, igazítva állítom össze. Sportolni és jókat enni lehet táplálék-allergia mellett is! A Mindenmentes Főzősuliban egyszerű változatos mégis nagyon finom és egészséges ételeket készítünk. Kövessétek a videókat, kérdezzetek bátran, és ha szívesen főznétek velünk, látogassatok el képzéseinkre.

Pap Márk vagyok mesterszakács, a Hotel Nemzeti Budapest Mgallery by Sofitel szálloda konyhafőnöke. 4 éve 1-es típusú cukorbeteg. Örülök, hogy itt lehetek és a Mindenmentes Főzősulin keresztül mutathatom be, hogy cukorbetegként is lehet finomat főzni jókat enni. Dietetikusok segítségével, kidolgozott receptekkel, és egyszerű, napi ételekkel segítünk nektek. Megtiszteltetés, hogy egykori ételszobrász-mesterem mellett főzhettem egy ilyen jó ügy érdekében. Nézzétek az oldalt, kövessetek minket, és gyertek el a tanfolyamainkra!

Halmos Mónika vagyok, a kert és a konyha, a természetes életmód elkötelezett híve. Több, mint két évtizede kutatom az ehető virágok varázslatos világát: ennek eredményeit osztom meg előadásokon, kurzusokon, a Virágkonyha című műsorban. Írásaimat print- és online magazinokban, valamint nyolcvannál is több szakácskönyvemben olvashatják. Virágos főzőbemutatóimmal rendezvényeken találkozhatnak idehaza és német nyelvterületen. Sok éve adom már át tudásomat az érdeklődőknek kurzusok, műhelymunkák keretében. Itt a Mindenmentes Főzősuliban pedig olyan egészséges, glutén- és laktózmentes finomságokhoz szeretnék kedvet csinálni, amelyek nem kerülnek sokba, egyszerűek, természetesek: ehető virágokkal, vadnövényekkel, gyógyfüvekkel és persze levendulával – négy gyermekemen és gézengúz kis unokáimon tesztelve! www.rozsakunyho.hu

Céges oktatás

mentes oktatás cégeknekAz allergia nem kímél egyetlen népcsoportot és földrészt sem, nincs olyan hely, ahol ne szenvednének ettől a betegségtípustól. Világszerte több mint négyszázmillió (!) ember nevezhető allergiásnak.

A 2013-ban készült statisztikák szerint közel százötvenmillió ember szenved csak valamilyen ételallergiától, amely – bár globálisan nem tűnik akkora számnak – mutatja a helyzet súlyosságát.

2015-re már minden második európai ember érintett valamilyen allergiában.

2017-ben már a magyar lakosság további 10-20 százalékánál alakult ki a túlérzékenység valamilyen formája. Ők egyelőre panaszmentesek, vagyis nem betegek, de hamarosan náluk is megjelenhetnek a klinikai tünetek.

 

Lisztérzékenység, tej- vagy laktózintolerancia, táplálékallergia.

Egyre gyakrabban használt szavak.

De vajon mi van mögötte, milyen a valóságtartalma, és hogyan kezeljük ezt mi közétkeztetők, vendéglátók?

• Megfelelő kínálat nélkül maradt, kiszolgálatlan vendégek
• Elmaradt foglalások
• Kieső vendégforgalom, kieső bevétel


Mindez csupán a tudás vagy az információ hiánya miatt. Ideje foglalkozni ezzel a témával!

Az ételallergiások száma fokozatosan emelkedik, és erre nekünk, vendéglátóknak is fel kell készülni.


2017 óta a mindenmentes főzősuli oktatási között kiemelt szerepet tölt be a közétkeztető konyhák, vendéglátóegységek, szállodák, éttermek dolgozóinak ez irányú képzése.


A tudás megszerzése a legjobb befektetés. Vegyen részt képzéseimen, és várja felkészülten vendégeit!


A képzés célja: Minden vendéglátásban dolgozó szakember ismerje meg a kialakult érzékenységeket, a velejáró napi életritmust, kezelhetőségét, a lehetséges megoldásokat.


• Beszerzési lehetőségek, beszállító cégek.
• Alapanyagok menübe illesztése, akár személyre szabottan is.
• Alapanyagok gazdaságos felhasználása, tárolása, élelmiszer-biztonsági szempontok.
• Régi ételek, receptúrák új alapanyagra váltása, allergénmentessé alakítása.
• Az új ételek konyhatechnológiája, elkészítésének gyakorlata.
• Az új alapanyagok tulajdonságai.
• Az új és régi ízek különbségeinek elemzése.


A jelentkező szakemberek részére tankonyhát, felszerelést, alapanyagot biztosítunk, de kérésükre saját környezetükben is megszervezzük az oktatást.

Átfogó oktatási programunkról további részleteket, a „körbefőzöm az országot” link alatt olvashat!

További információkért keressen az elérhetőségeinken!

 

Weboldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelem.