Üdvözlök minden új belépőt az ONLINE mentes konyhámban!
Az Online tanfolyamokhoz a Mindenmentes Online Főzősuli zárt facebook csoportunkban csatlakozhatsz.
Hétről-hétre új, egyszerű, finom ételekkel, szeretnék segítséget nyújtani nektek. Ami biztosan nem lesz jelen, az a glutén, tej és a tojás. Ezen felül sokat beszélgetünk, és igyekszem a kérdésekre választ adni.
Szeretném, ha ebben a csoportban a közös főzés örömén kívül jelen lenne az információ csere is. Igyekszem beszámolni a vásárlási, rendelési lehetőségekről, kiszállító éttermekről, cégekről. Ám az OTTHON MARADÁS elméletét követve, inkább tarts velem és süss, főzz, saját konyhádban ONLINE!
Mit kapsz a velem töltött ONLINE foglalkozásokon?
Előre megadott, megtervezett ételeket (beleszőve a te javaslatod is) ki írva a zárt csoport felületen. Igyekszem mindezt időben előre közölni, hogy az alapanyag vásárlásra, rendelésre is maradjon időd.
Nem szeretném, ha az otthoni alapanyag hiánya befolyásolna a döntésben és vásárlásra adnád a fejed. Kérlek, NE TEDD! Ha nem az az alapanyag van nálad akkor sincs baj, hiszen a főzés napján, több ötlet, javaslat, csere is elhangzik majd.
A tervezett nap egy-két ételre koncentrál, azt végig főzve be is tálaljuk. Ám mire elkészül, meglátod több verziót is érintünk, sőt, ha kitartó vagy más ételeket is megtanulhatsz. Van néhány technológia, amit nem lehet megvalósítani 1-1,5 óra alatt élőben. Ehhez adok „házi feladatot” amit persze elmondok és be is mutatok minden alkalommal. Rész feladatokként haladunk előre, és igyekszem összefüggéseiben bemutatni a tervezett ételeimet.
Azok se essenek kétségbe, akik gyermekeik ellátása, otthoni elfoglaltság, napi munka, vagy egyéb kötelezettség miatt nem tudnak élőben részt venni a főzésben. Az elkészített étel vágatlan verziója fent marad folyamatosan és nem kerül letörlésre.
Az időjárás függvényében a helyszíneket is módosítom, tekintettel a nyári időszakra, nem csak oktató konyhámban mutatom be fogásokat. Kimegyünk a kertbe, grillezünk, sütünk szabad téren, de kemencés fatüzelésű grill konyhában, főzünk Mentes Ételbárom konyhájában is.
Nevemhez és céljaimhoz hűen az ételallergiával és ételérzékenységekkel küzdő sorstársaimnak szeretnék elsősorban segíteni, de örömmel várom tisztelt kollegáimat is. Konyhám alapanyagai között nincs glutén, kukorica, tej, tojás, így ezeket én kihagyom. Azonban ezek bemutatásáról lehet szó, vagyis egy tojásmentes étel készítését bemutatom, de lehet, hogy ezzel párhuzamosan elkészítem tojással is. GLUTÉNNAL NEM DOLGOZOM! Több ételünk beilleszthető a VEGÁN életmódba, de a cukorbetegekről sem feledkezünk meg. Hogy mindenki maradjon meg ahhoz, amihez ért a Mindenmentes Főzősuli dietetikusa László Lilla a napi kommentek alatt várja kérdéseiteket és jelen lesz több ONLINE főzésünkön is.
Hogy lehet helyettesíteni a tejterméket, a túrót, vagy sajtot? Hogy készül egy „linzer vagy egy piskóta” vagy habcsók,tojás nélkül? Ezek készítését végig kísérheted, sőt velem együtt el is tudod készíteni.
Hogy miket érintünk?
Napi gyorsan elkészíthető ételek, szendvicskrémek. Többféle sűrítési eljárással készült leves, krémleves, főzelék, és mártás. Előétel, főétel, rakott étel, természetesen a különleges vagy házias desszert, pohárkrém, pite, kalács, vagy fánk.
Aki eddig főzött velem, tudhatja, hogy imádom a pékárut, az éttermi tésztákat, különlegességeket, de az egyszerű praktikus egytál ételeket is. Nem maradhat ki a gm kovásszal dagasztott tészta, vagy behűtött fagylalt, ám a legfontosabb a gazdaságos anyag felhasználás vagyis néha a helyzetgyakorlat is
Ha új jelentkező vagy, és sikeresen regisztráltál, tudj a következő fontos információkról is. A befizetésről minden esetben online számlát küldök.
Kérlek, nagyon figyelj, hogy a regisztrációban minden adatot figyelmesen, pontosan tölts ki, mert ezek hiányában online számlázási rendszer nem enged tovább lépni így a (te hibádból) nem tudok eleget tenni számlázási kötelezettségemnek. Ha a facebook profilodban használt neved nem egyezik a születési neveddel kérlek, írd meg, hogy a beengedésnél be tudjalak azonosítani.
Az általad regisztrált időszak tárgy év január 1.-től december 31 ig tart, vagyis a tagsági díj egy évre szól. Az egy évre szóló tagsági díj 10.000Ft
A befizetésre minden év januárt 1-től március 1 ig van lehetőséged a weboldalon keresztül. Az év közben csatlakozók az adott hónapban kezdik meg a tagságukat.
Ha március 1.-ig nem érkezik be tagsági díjad, a rendszer kitilt, és sajnos nem tudod tovább igénybe venni a közös főzés lehetőségét. Ettől még nagy szeretettel gondolok rád, és visszavárlak egy másik általad jelölt időpontban.
Most azonban köszönöm a bizalmad, örülök, hogy itt vagy és velem/velünk közösen készíted el ételeid!
Jó főzést, hasznos időtöltést, kívánok!