JoomlaLock.com All4Share.net

Körbefőzöm az országot 1, 2

A programunk 2019 –es sikerei azt igazolták, hogy hatalmas igény van-e témakörre.

 

Vállalkozásom egy egyedül álló, új, országos programmal szeretné továbbra is segíteni a mentes ételkészítés elsajátítását, valamint a vendégek és szolgáltatók közötti kommunikációt. A program bővítéséhez két neves előadóval bővült csapatunk.

 

László Lilla, diplomás dietetikus, élelmezésvezető és táplálkozási tanácsadó, aki személyes érintettségén kívül elhivatottan követi a szakács szakmát is. Előadás-sorozatunk során legfontosabb célja az, hogy segítsen a különböző étrendtípusok közötti eligazodásban, a vendégekkel való kommunikáció fejlesztésében és a konyhai rend összeegyeztetésében a dietetikai követelményeknek megfelelően.

 

Borsosné Prodán Réka, Élelmezésegészségügyi szakértő, szaktanácsadó, aki elsősorban a hatósági területen, népegészségügyi osztályon, illetve szociális intézményben látott és élelmezés-egészségügyben szerzett szakmai tapasztalatával segíti munkánkat. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végzett. Családjában, különböző érintettség kapcsán kezdett el a diétás étrendekkel és feltételrendszereivel foglalkozni, melyhez szakmai tapasztalata kiváló kiegészítést nyújt.
Gyakorló anyaként szembesült a tejfehérje-intolerancia kezelésének nehézségével, ide értve a közétkeztetésben, illetve vendéglátásban tapasztalt lehetőségeket és tudatlanságból fakadó problémákat.

Mit tanulhatnak?
A program 3 napos elméleti és 3 napos gyakorlati képzésből áll. Első körben elméleti előadásban ad új, átfogó és részletes információt, mely témakörben szerepet kap:


Szakmai elmélet: előadó Tanács Attila
• Új alapanyagok bemutatása
• Alapanyagok beillesztése a konyhai gyakorlatban
• Helyettesítések/ mit mivel, hogyan?
• Trükkök, praktikák
• Főzzünk fejben!

 

Dietetika: előadó László Lilla.
• Klinikai háttérismeretek
• Diétahibák és következmények
• A gyakorlati megvalósítás sarkalatos pontjai
• Keresztszennyeződések és egyéb mindennapos problémák
• Lehetséges hibák kivédése
• Allergénekkel kapcsolatos tudnivalók
• Diétás étkeztetés követelményei
• Összetevők jelölésének feladatai

 

Élelmezés: előadó: Borsosné Prodán Réka
• Releváns jogszabályok az élelmezés egészségügyben
• Közegészségügy és szakhatóság szerepe
• Hogyan védhetem ki magam hatósági ellenőrzés esetén
• Alapanyagok szakosítása raktártól a tányérig
• eszközök tisztántartása
• Minta vétel fontos szerepe

 

Az elméleti és gyakorlati előadásokon a szerződött egység (szálloda, étterem, vendéglátóegység,) dolgozói vehetnek részt. Ide tartoznak a értékesítésben résztvevők, valamint vendégek kiszolgálásában résztvevők (recepció, felszolgálók, szakácsok, cukrászok, ) hiszen csak egységben, közösen tudunk jól működni.


Ezt követően a résztvevők háromnapos konyhai gyakorlatban sajátítják el a fogásokat, mely lezárása történhet vezetőségi kóstolással, vagy akár vendégek részére meghirdetett vacsora esttel is.

 

A gyakorlati foglalkozás témakörében szerepet kap:
• Új alapanyagok gyakorlati felhasználásának bemutatása.
• Alapanyagok helyettesítése, átváltása egy másikra a gyakorlatban /mit-mire?
• Mentes ételek készítése, ide tartoznak a klasszikus előételek, levesek, főételek, desszertek, ( előre egyeztetve, a helyi szokások figyelembevétele mellett)
• Új konyhatechnológiák, készítési praktikák.
• Gyakorlati oktatás vezető: Tanács Attila mesterszakács fejlesztőséf


Értékelés:
• A képzést követően a résztvevők egy vizsga keretin belül számot adhatnak az újonnan szerzett ismereteikből, amelynek sikeres teljesítésével egy névre szóló tanúsítványt kapnak.


Miért jó a tanúsítványt?
• A TANÚSÍTVÁNY a résztvevők számára egy speciális ismeretet igazoló nyomtatvány, amely lehetőséget biztosít a foglalkoztató vendéglátóipari egységek számára arra, hogy a kiváló minősítéssel bíró (90%-os) tanúsítvánnyal rendelkező alkalmazottainak az asszisztenciájával az üzlet sikeres képzését követően használhassák a „TANÚSÍTVÁNYT” az üzlet valamennyi on-line és off-line üzleti megjelenési felületein.

 

 

Képzés utáni ajándékunk:
1. Segítünk a hatósági elvárásoknak is megfelelő új technológiai fejlesztések teljesítéséhez szükséges helyiségek kijelölésében. A megvalósításhoz szükséges lehetőségek feltárásában. A kialakított HACCP rendszerbe való beillesztésben. A helyes alapanyagok és eszközök kiválasztásában.

 

2. Segítünk a közösen megtervezett három étel átfogó kidolgozásában, az üzlet sajátosságainak figyelembevétele mellett. Az ételek szakmai kalkulációval, folyamatleírással, ételfotókkal, az ételek leírásának pontos megfogalmazással, valamint dietetikai számításokkal (tápanyag és összetevők elkészítésével) kerül átadásra.

 

3. A konyhafőnök vagy vezetőség által kijelölt (1 fő) szakács vagy cukrász 2 napos gyakorlati továbbképzése, a Mindenmentes Főzősuli tankonyháján.

 

A vendégek és szakemberek visszajelzései is bizonyították a program létjogosultságát.

 

Országos képzés alkalmával lehetőség nyílik a „Főzzünk együtt allergénmentesen” című könyv vásárlására is.

 

Ha szeretne „ÚJ, BŐVÍTETT” programunk, előadásunk hallgatója, vacsora vendége, vagy kezdeményezésünk helyszíne lenni, várjuk szeretettel jelentkezését!

 


Köszönettel:

Tanács Attila és csapata

 

 

ITT megtekintheti az 1. képzési program ajánlatunkat. >>>

Weboldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelem.